Schenking Fietslabyrint en Motomed aan WCZ Oostrozebeke door beweging.net en Rotary Oostrozebeke Mandeldal

Bewegen.net en Rotary Oostrozebeke Mandeldal wouden iets terugdoen voor de gemeenschap. Na lang beraad beslisten zij om het woonzorgcentrum een gulle schenking te doen. Ze vertellen er hier meer over:


"Beweging.net (vroegere A.C.W.) is de overkoepelende organisatie van de diverse verenigingen van de Christelijke Arbeidersbeweging. Daarin zijn sedert jaar en dag de lokale afdelingen van het ACV, Femma, KWB, Okra, Pasar & Samana in het forum vertegenwoordigd binnen onze afdeling van Oostrozebeke.

Begin de jaren 80 van vorige eeuw, verkocht onze afdeling van Oostrozebeke binnen beweging.net, het toenmalige café “Christen Volkshuis” (huidig lokaal KLJ) in de Tieltsteenweg aan Parochiale Werken Oostrozebeke.

De opbrengst van deze verkoop werd op een veilige manier belegd om onze werking te kunnen waarborgen. Na vele jaren van zorgvuldig omspringen met onze kas, besliste de kern en het forum van Beweging.net in de loop van 2022, dat de tijd rijp was om een groot gedeelte op een zinvolle en sociaal verantwoorde manier te investeren ten voordele van de lokale bevolking.


In die zin werd beslist om na een uitvoerige test, een “Fietslabyrint” (hometrainer met tv-scherm & computer) aan te kopen bij de firma Arseus-Medical Belgium uit Bornem, die we zouden schenken aan de bewoners en de werking van het WZC Rozenberg.


Omdat een toestel met been- en armbeweging beter is voor het oefenen van de motoriek van de bewoners, hebben we een partner gezocht om te helpen investeren. Deze vonden we in de Rotary Club van Oostrozebeke, omdat dit ook kadert in hun missie: “dienstbaarheid boven eigenbelang.”"

Fietslabyrint en Motomed: fietsen over de hele wereld, zonder het woonzorgcentrum te verlaten

Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden in binnen- en buitenland (600+ routes van steden en dorpen en Vlaanderen over de Mont Ventoux tot Bilbao). Fietslabyrint bestaat uit een compleet pakket onderdelen dat eenvoudig te gebruiken is en op locatie voor je wordt geïnstalleerd.
Motomed is een actief-passief trainer (voor armen en/of benen).  De oefentherapie MOTOmed is ontwikkeld voor mensen met beperkte mobiliteit en is een aanvulling op fysiotherapeutische, ergo- en sporttherapeutische maatregelen. Gebruikers kunnen zittend in een rolstoel of vanuit een stoel trainen. Liggend gebruiken patiënten de MOTOmed vanuit het verpleegbed of vanaf de therapiebank.