Draadloos monitoren tijdens de bevalling - wat zijn de voordelen?

Draadloos monitoren van de baby en moeder tijdens de bevalling biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bedrade monitoring. In deze blogpost overlopen we er enkele en gaan we dieper in op een toestel van Sonciaid-Huntleigh dat enkele interessante features voorziet voor draadloze monitoring. 

Draadloos monitoren tijdens de bevalling: enkele voordelen

Bewegingsvrijheid: Draadloze monitoring maakt het mogelijk dat de moeder vrij kan bewegen tijdens de bevalling, omdat er geen kabels zijn die haar beperken. Dit kan helpen om de bevalling comfortabeler te maken en kan ook de bevalling zelf vergemakkelijken.

Continue monitoring: Met draadloze monitoring kan de baby en moeder continu worden gemonitord, zonder dat er een verpleegkundige of arts constant aanwezig hoeft te zijn om de draden te controleren of te verplaatsen. Hierdoor kan er snel worden ingegrepen als er afwijkingen optreden. 
 Betere gegevensverzameling: Draadloze monitoring maakt het mogelijk om gegevens over de bevalling en de gezondheid van de baby en moeder gemakkelijker te verzamelen en te analyseren. Dit kan artsen en verpleegkundigen helpen om betere beslissingen te nemen en de gezondheid van de baby en moeder beter te volgen. 


 Vermindering van stress: Draadloze monitoring kan stress verminderen bij zowel de moeder als de baby, omdat er minder ongemak en angst is door de afwezigheid van draden en kabels. Dit kan ook helpen om de bevalling soepeler te laten verlopen en het herstel te bevorderen. 


 Kortom, draadloos monitoren biedt een aantal belangrijke voordelen tijdens de bevalling, waardoor deze comfortabeler en veiliger kan verlopen.

Sonicaid Team 3 Wireless transducer system

Huntleigh lanceerde onlangs een nieuwe versie van hun Team 3 wireless monitoring systeem dat enkele zeer interessante features biedt voor draadloze monitoring: 

  • Vermijdt verwarring tussen mama's hartslag en die van de baby: Optionele configuratie TOCO-E MECG (mama's electrocardiogram) en FECG (foetaal electrocardiogram)
  • Compatibel voor bevallingen van tweelingen: Kan tot twee foetale heartrates monitoren via ultrasound en  baarmoederactiviteit met TOCO Transducers. Je kan de transducers individueel beluisteren om zo de optimale positionering van de transducers mogelijk te maken. 
  • Meer dan 17u batterijduur en een range tot 110 m3
  • Ergonomisch, comfortabel en makkelijk te gebruiken

Wil je het toestel graag in actie zien? Onze productexperten contacteren u met plezier.
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *